Γνωρίστε τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο της Χαρισμάθειας και ελάτε κι εσείς μαζί μας!

H Βασιλική Μπουραζά είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το ενδιαφέρον της για τον τομέα της διοίκησης την οδήγησε το 2013 στην απόκτηση του MBA από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκτοτε έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στον τομέα των αερομεταφορών ενώ αυτήν περίοδο απασχολείται στον κλάδο των τροφίμων. Παράλληλα, συνεργάζεται με συμβουλευτικό γραφείο στο τμήμα της επικοινωνάς,  ενώ τα τελευταία χρόνια ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας αναλαμβάνει την περάτωση έργων στην Ανεξάρτητη Αρχή που είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Η αγάπη της για την παιδεία και τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών έφερε τη Βασιλική σε επαφή με τον οργανισμό μας, συνεισφέροντας στο έργο μας μέσα από τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Η Βασιλική έχει αποκομίσει μια σφαιρική εικόνα του έργου μας λαμβάνοντας μέρος στις περισσότερες από τις δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και  των επιμορφωτικών σεμινάριών στους εκπαιδευτικούς.

Η Δήμητρα Φουρλεμάδη είναι καθηγήτρια Αγγλικών, απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και την εκμάθηση της ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το ενδιαφέρον της για την ημερίδα αυτή πηγάζει από την εμπειρία της διδασκαλίας μαθητών που συνυπάρχουν σε μία τάξη αλλά έχουν διαφορετικές ανάγκες τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και σε συναισθηματικό. Τα χαρισματικά παιδιά είναι μία μερίδα μαθητών που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση προκειμένου να εξελιχθούν κοινωνικά και μαθησιακά όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ο Ορφέας Πλάκας-Πριμικύριος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία πολυμεσικού υλικού. Είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής. Βοήθησε στην προπαραγωγή του ραδιοφωνικού spot καθώς και την επεξεργασία οπτικού υλικού για την εκδήλωση.  Είναι μουσικός κι έχει συμμετάσχει σε αρκετά σχήματα, από διαφορετικά μουσικά είδη. Είναι μέλος του συγκροτήματος Wish Upon A Star. Ο Ορφέας έχει δουλέψει στην παραγωγή ειδήσεων της τηλεόρασης της ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή είναι συμπαραγωγός στην εκπομπή “Beerατεία” στο Spam Radio,  web radio του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είναι στατιστικός και στη Χαρισμάθεια ασχολείται με τις αναλύσεις στα θέματα μάρκετινγκ και έρευνας, με τη συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού στον ευρύτερο τομέα των μαθηματικών, και την πραγματοποίηση των project based learning μαθημάτων για τα παιδιά μεγαλύτερα του δημοτικού, ενώ εκπονεί στατιστικές μελέτες για φοιτητές μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου διαφόρων επιστημονικών πεδίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο η τέχνη επηρεάζει τη νόηση, ενώ γράφει μουσική ως μέλος της ποπ/ροκ μπάντας Pulse. Άλλες δραστηριότητές του αφορούν τα branding και image consulting (Blackford Centre professional diploma), το graphic design για apps/posters/logos/social media, την κατασκευή μουσικών οργάνων, τη φωτογραφία για το πρακτορείο Getty Images, κ.ά. Είναι ακόμα μέλος στις κοινότητες ευφυίας Mensa και ISI-Society.

Η Βαρβάρα Παπάζογλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής (κατεύθυνση Τεχνολογίας Λογισμικού και Ευφυών Συστημάτων) του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ του IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η ανάπτυξη εφαρμογών Android και το data mining, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μουσική και τη φωτογραφία.

Η Κυριακή Πουλή είναι απο τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας της Χαρισμάθεια. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονοµικών από το  Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών καθώς και µεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη ∆ιοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών για στελέχη επιχειρήσεων (MBA in Telecoms) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Μένει στην Αθήνα και εργάζεται στον Όμιλο εταιριών ΟΤΕ απο το 2000. Εθελόντρια στην ευρύτερη ομάδα των Master-Classes για τα χαρισματικά παιδιά από το 2012. Της αρέσουν οι τέχνες, ο κινηματογράφος, η μουσική, τα βιβλία τα ταξίδια. Αγαπά τη λογοτεχνία και oραματίζεται μια διαφορετική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
 

Γεννήθηκε το 1986 στην Νέα Σμύρνη όπου και ζει. Είναι απόφοιτος του τμήματος διδακτικής της τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει εργαστεί για 3 χρόνια ως advertising consultant and promotion supervisor και 8 χρόνια σαν accountant in Non-Profit Organizations. Ο Νίκος μιλάει 2 γλώσσες, παίζει κιθάρα, και τα ενδιαφέροντα του είναι το διάβασμα η φιλοσοφία τα ταξίδια και ο χορός.